RESUMS DE LES REUNIONS ELECCIONS 28 M

REUNIÓ ASSOCIACIONS I ENTITATS

CNT Premià

L'assemblea d'afiliades de la CNT Premià ens dona suport a la nostra campanya NO MÉS PISOS PREMIÀ

AV de Veïns del Casc Antic, AVECA.

Ens vam entrevistar el 18 d’abril. Total coincidència amb els objectius de la Plataforma. Consideren que el poble no pot continuar amb la massificació que anem arrossegant des de fa tant anys. Consideren que les necessitats del poble van per la conservació dels pocs espais sense urbanitzar que queden i la seva utilització per a la creació d'indústria amb llocs de treball en el cas de Transmesa i serveis i zones verdes a Metal·logènia. Nosaltres els hi vam explicar que per això és indispensable oposar-se a la requalificació d'aquests espais. Traslladaran aquestes qüestions als seus veïns i ho faran també a l'equip de govern si tenen l'ocasió. Un repàs al desastrós creixement urbanístic de Premià dels darrers seixanta anys, va servir per reafirmar-nos en la nostra idea.


AV de veïns del barri de Llevant

El mateix dia 18 també vam conversar amb el representant del barri de Llevant, davant la dificultat per coordinar una reunió oficial. Segons ens va dir, l'opinió entre el veïnat seria de suport majoritari als objectius de la Plataforma. Vam quedar en seguir en contacte. 

AV del Tarter/Maresme.

El 12 d’abril ens vam trobar amb la junta de l'AV del Tarter/Maresme. La reunió va servir per posar-los al corrent de l'existència de la Plataforma i dels nostres objectius. Van estar molt receptius i comprensius amb la problemàtica. Es van comprometre a plantejar el seu recolzament a la propera assemblea de veïns. La reunió també va servir per posar sobre la taula els problemes del barri, problemes que són fruit de la greu situació pel que fa a massificació, seguretat, aparcament i manca d'infraestructures i serveis. L'aclaparadora certesa que en el barri i viu 1/3 de la població de Premià de Mar. Vam quedar en seguir en contacte i potenciar la xarxa d'entitats i AV.

Associacions de veïns del Palmar i del Gas

El 13 d’abril doble trobada de la Plataforma, amb les AV del Palmar i del Gas per presentar-nos i exposar els nostres objectius. Com sempre, voldríem agrair l'amabilitat i disposició en l'intercanvi d'opinions.

La reunió va ser molt intensa i profitosa, nosaltres els vam exposar els plantejaments de la Plataforma amb relació a la requalificació d'uns espais que, com a veïns, els afecten de ple.

En general hi va haver força sintonia pel que fa a la postura de la Plataforma. Els representants del Palmar van manifestar la seva inquietud pels usos que s'estan fent de Metal·logènia mentre es decideix el seu futur i també, que una part dels veïns no veuen amb mals ulls una limitada construcció d'habitatge que no alteri la disposició que existeix actualment. El debat es va focalitzar en les futures utilitats dels terrenys i les diferents visions de les necessitats del municipi. Aquests veïns creuen que els usos que s'hauria de donar a l'espai que els afecta hauria d'estar integrat en el paisatge i cobrir el dèficit en infraestructures necessàries (centre de dia, zona verda, esportiva, inclús la idea d'un petit hotel).

També es va parlar de les diferents propostes, de les que fa temps van fer diferents grups polítics i de les noves. Els representants del Gas es van mostrar més clars a l'hora de definir-se, estan d'acord en la no requalificació perquè Premià de Mar no suporta més densitat. I també volen ser escoltats a l'hora de prendre decisions futures. 


REUNIÓ PARTITS

CRIDA PREMIANENCA

El 31 de març vam tenir trobada amb membres del grup Crida Premianenca i va ser plenament satisfactòria.

La Crida no ens ha decebut en els seus plantejaments urbanístics i especialment en el tema de Transmesa i Metalogenia. En sintonia amb els altres dos grups de l’actual oposició, la coincidència ha estat plena en relació amb el futur d’aquests dos espais: la NO requalificació per a la construcció de mes habitatge.

Els agraïm el seu suport i la seva voluntat de col·laboració.


ERC 

Amb ERC, amb qui ens vam entrevistar el 27 de març, fou una conversa sense embuts i intensa. Els vam demanar un compromís clar i sincer sobre el tema de les requalificacions i finalment hem pogut celebrar les coincidències.

La seva postura envers Transmesa i Metalogenia és la de no requalificació per la construcció de pisos. La mateixa línia que varen manifestar en el seu moment, conjuntament amb els altres dos grups La Crida i En Comú Podem. Estem molt satisfets i estem convençuts que ens en sortirem.


EN COMÚ PODEM

Va ser el primer grup polític amb què vam mantenir una entrevista, que es va fer el 22 de febrer. La trobada fou molt positiva, doncs va haver-hi plena coincidència amb els objectius que perseguim. Posteriorment, el 17 de març alguns membres de la Plataforma vam anar a una xerrada sobre temes d’urbanisme a la seu d’En Comú Podem, al C. Unió, on es va parlar d’urbanisme en general i va continuar l’entesa amb els nostres objectius de no requalificar i de fer un poble més amable i més transitable per a tothom.

CIUTADANS

El 27 d’abril vam tenir, amb el grup de C's, la darrera de les trobades amb els grups municipals i candidatures que actualment tenen representació a l'Ajuntament.

Els vam agrair la proximitat i confiança a l'hora de tractar els temes que ens preocupen, sobre la requalificació de Transmesa i Metal·logènia.

Ens van recordar que, al Ple Municipal del mes de juny passat, els seus vots contraris, van fer que els projecte de l'equip de govern quedessin al calaix a l'espera de temps millors, la qual cosa els vam reconèixer i agrair.

La seva postura, si el resultat de les eleccions, els fa ser decisius, és la de NO facilitar, en un futur immediat, no inferior a dos anys, la requalificació, per tal de tenir temps a explorar altres opcions que no sigui la construcció de més habitatge, com fins ara, que ha resultat la més fàcil pels equips de govern, actualment i en èpoques passades.

Si passat aquest temps l'opció industrial resulta inviable llavors acceptarien la urbanització en les millors condicions pel poble.

Estan d'acord amb nosaltres amb el greu problema de massificació que pateix Premià de Mar, amb tot el que comporta de negatiu l'altíssima densitat, a hores d'ara, quasi 15.000 habitants per quilòmetre quadrat.

Ens posen sobre la taula la manca d'habitatge públic/social i el que ells creuen legítim dret de la propietat a treure la màxima rendibilitat. Creuen que hi ha fórmules perquè tothom surti beneficiat o si més no que les pèrdues siguin assumibles.

Per Transmesa aposten per la creació d'un espai industrial de darrera generació i indústria auxiliar, prenent com a referents el 22@ de Barcelona o el Tecno Campus de Mataró, diuen que aquestes opcions no han estat prou o gens treballades per l'equip de govern. Si això es fes realitat, la construcció d'habitatges quedaria descartada.

Per Metal·logènia les alternatives podrien ser més elàstiques amb l'ampli ventall de serveis i infraestructures que la seva qualificació permet.

Un cop deixades prou clares les postures de les dues parts, la nostra en el sentit que ens oposem radicalment a la requalificació per a fer més pisos (pla A), per tal de no hipotecar, el futur del poble, per a sempre més i descartar definitivament les possibilitats d'assolir els projectes alternatius (pla B).

Vam quedar en mantenir el contacte. 

PSC

El 24 d’abril, després d'alguns intents no consumats de reunir-nos amb el grup municipal del PSC, vam tenir una molt bona acollida per part de la seva cap de llista a les pròximes eleccions municipals.

Val a dir que vam tenir l'oportunitat de debatre i contrastar l'argumentari dels projectes presentats per l'equip de govern municipal (JUNTS & PSC) per Transmesa i Metal·logènia.

De totes maneres, vam percebre un altre tarannà en comparació amb l'antic cap de llista de la seva formació.

Com a resum, i de manera superficial, podríem dir que demanaran assessorament jurídic per confirmar que la propietat dels terrenys no pot fer valdre, davant d'un jutge, uns suposats drets, que puguin obligar a les requalificacions, diuen que de cap de les maneres pensen fer front a denúncies i conflictes com ha passat amb Can Sanpere.

Si els seus assessors els tranquil·litzen en l'aspecte legal, la seva postura serà de no requalificar. Considerarien, en aquest cas, que no hi ha gens de pressa.

Estan a l'espera de la urbanització de les Hortes de Ponent (que diuen imminent) i així poder valorar el resultat. Tampoc els fa gens de gràcia, segons diuen, veure més grues de construcció per Premià de Mar.

En referència a l'habitatge social, diuen estar, prioritàriament, per censar el parc de pisos buits del municipi i posar-los en el mercat de lloguer en condicions que siguin acceptables per propietaris i inquilins, mitjançant fórmules que ja s'estan utilitzant en altres llocs amb bons resultats.

Vam quedar que seguiríem en contacte i ens farien saber el resultat de les consultes jurídiques.

Creuen que s'ha de donar a la ciutadania unes propostes per als terrenys (el que nosaltres hem denominat, pla B) i oferir la possibilitat d'una hipotètica consulta popular. 


JUNTS

Us resumim la trobada, esdevinguda l’11 d’abril, entre la Plataforma NO+PISOS i el Grup Municipal de JuntsXPremià, representat pels seus candidats Rafa Navarro i Antoni Subirà.

Els hem agraït la seva disposició i amabilitat, com hem fet amb els altres grups municipals  amb els quals ens hem reunit.

També hem volgut remarcar molt clarament que la trobada havia de ser amb els candidats del grup polític i no pas amb representants de l'equip de govern municipal.

Com era previsible no podem dir que les conclusions que hem tret d'aquesta reunió siguin gaire optimistes, per no dir gens.

Ni sobre el tema de les requalificacions, ni sobre la seva visió del futur urbanístic de Premià de Mar, ni de la realitat actual de densitat i massificació, que qüestionen i relativitzen.

Ha estat impossible evitar la referència al projecte presentat a les àgores i publicitat en altres mitjans. Projecte del qual ara se'n desentenen i han desat en un calaix a l'espera de temps millors i noves propostes de les propietats.

Ells continuen apostant per la urbanització d'aquests solars amb contrapartides que permetin "millores a cost zero" (més del mateix d'allò que s'ha fet, amb la urbanització de gairebé totes les places del poble).

Veuen inevitable i necessari la construcció de més pisos.

Fan servir com argument, per a ells, molt negatiu, altres possibles alternatives de les propietats, per a dir, que si no s'accepta el seu projecte de construcció de pisos, ens poden construir un supermercat a Metal·logènia i naus industrials a Transmesa.

L'opinió de la Plataforma, ha quedat expressada amb total claredat. La proposta de requalificació dels espais de Metal·logènia i Transmesa és del tot inacceptable i això és el que intentarem transmetre a altres grups polítics, AV, entitats i ciutadania en general, que ens vulguin escoltar.